Home

Een koor op zijn Zuid-Afrikaans!

Duze NomShikaShika is een Nederlands a-capellakoor dat authentieke Zuid-Afrikaanse traditionals zingt in de lokale talen.
Sinds 2013 is Toiny Tune onze dirigent.

Gestart in de vrijheidsstrijd
Het koor is ontstaan in 1986 als ondersteuning van de anti-apartheidsbeweging, maar het koor is nog steeds springlevend en is zich blijven ontwikkelen. We zingen naast oude liederen ook eigentijds repertoire. Dat halen we o.a. uit Zuid-Afrika.

Nieuwe zangers – vooral tenoren gezocht
Er stromen regelmatig nieuwe zangers in. In onze optimale balans zijn we met 20-24 liefst ervaren zangers. Bewegen bij het zingen is belangrijk, net als energie en enthousiasme!
In onze muziek spelen de mannenstemmen een essentiële rol.
Op dit moment hebben we vooral behoefte aan tenoren!

We treden voor je op
Duze NomShikaShika treedt meerdere keren per jaar op in Amersfoort, maar zeker ook daarbuiten. Onder ‘Optredens’ krijg je een indruk van wat je kunt verwachten. Wilt u uw publiek met een bijzonder en authentiek optreden verrassen, neem dan contact met ons op!

Waar en wanneer repeteren?
Duze NomShikaShika repeteert in Amersfoort, op de tweede zondag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Ieder jaar houden we in april en in november een repetitieweekend.

Enthousiast?
Enthousiast geworden? Je kunt drie keer vrijblijvend meezingen, waarvan de eerste keer gratis. Daarna beslissen jij en Duze NomShikaShika of je definitief koorlid wordt.
Neem contact op met Duze NomShikaShika voor optreden of lidmaatschap!

Duze NomShikaShika zingt live voor Mandela


Op 5 december 2013 overleed Nelson Mandela. In het leven van “Madiba” en bij zijn strijd tegen apartheid speelden vrijheidsliederen een grote rol. Mandela was zich bewust van de verbindende kracht van muziek.
Duze NomShikaShika voelt zich met hem verbonden en we zijn geïnspireerd door zijn strijd voor vrijheid. We waren hartstikke trots en euforisch dat we tijdens de uitreiking van de Roosevelt Four Feedoms Award in 2002 voor Nelson Mandela mochten zingen.
Luister en kijk hier.

nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands