Projecten

Duze zingt voor kleinschalige projecten

Van elke vier euro die we met onze optredens verdienen gaat er één rechtstreeks naar kleinschalige projecten in Zuid-Afrika, en wel in de townships waar we tijdens de studiereizen zelf contact mee hebben opgebouwd.

Koorkleding voor Bana Bamoya

Jongerenkoor Bana Bamoya repeteert in een garagebox in Zwelihle, een township bij Hermanus. Duze NomShiskaShika financierde in 2013 nieuwe T-shirts voor het gehele koor, om bij optredens goed voor de dag te komen.

Steun nabestaanden dirigent

In 2007 kwam Siyabulela, de dirigent van het Zwelihle Adult Choir, om bij een tragisch auto-ongeluk. Van deze geliefde en zeer talentvolle musicus had Duze veel opgestoken. Siyabulela liet een moeder en een zusje na die nu zonder inkomsten kwamen. Via SPZA (school-sponsorproject) droeg Duze bij aan de schoolkosten van zijn zusje.

Koorkleding voor Bana Bamoya

Kinderdagverblijf Noncedo Day Care Centre in Villiersdorp

In de periode 2000-2004 steunde Duze in samenwerking met Stichting Culemborg en Ontwikkelingssamenwerking (SCOS) het kinderdagverblijf Noncedo Day Care Centre in Villiersdorp. We leerden dit dorp tijdens onze eerste studiereis kennen. Tijdens onze tweede reis kwamen we er terug. We hebben toen met veel plezier met de kinderen van het dagverblijf gezongen en onze band met het Noncedo Choir nog eens aangehaald.

Koor van de Qhayiya Secondary School in Zwelihle

In 2000 ondersteunde Duze het koor van de Qhayiya Secondary School in Zwelihle (Hermanus). Hierdoor kon het koor meedoen aan de wedstrijd “Choir Eistedford” waar het tweede werd.

Muziek op de Waldorfschool in Zwelihle

De afgelopen jaren steunden we ook, in samenwerking met Stichting Projecten Zuid-Afrika (SPZA), een muziekproject in Zwelihle. Duze financierde een aantal marimba’s voor de Waldorfschool. De marimba’s zijn niet meer weg te denken in het lesprogramma. Inmiddels sleepten de kinderen onder leiding van muziekleraar Kamber al een aantal prijzen in de wacht.

marimba_production
Marimba’s voor de Waldorfschool

en_USEnglish