Optredens

Duze NomShikaShika treedt enkele keren per jaar op. Hieronder krijgt u een impressie van onze recente optredens.

11 december 2022: Ukuthula

Maxima’s Leusden

Een feestelijk jaaroptreden en feestelijk werd het. Bijna 100 bezoekers, waaronder veel oud-Duzeleden en twee leden van de Zuid-Afrikaanse ambassade, waren getuige van een sprankelend optreden. Het publiek liet zijn waardering duidelijk horen. In de finale zongen alle oud-Duzeleden mee met klassiekers als Thula Siswe, Shosholoza en Emakhayeni.

17 juli 2022: Ubuntu-viering 

Beetsterzwaag

Wat een uitbundigheid: een viering in het teken van Ubuntu, vol vuur geleid door geestelijk verzorger Melissa Dales, een dag vóór de geboortedag van Nelson Mandela. De cliënten van de Wissel in Beetsterzwaag reageerden iedere keer weer enthousiast op onze liederen. Meedoen op de tamboerijn. Samen zingend een rondje naar buiten. Vieren dat iedereen er mag zijn zoals die is. Een zonnig optreden in alle opzichten.

3 juli 2022: Gluren bij de buren 

Amersfoort

Dit jaar gelukkig weer een Gluren bij de buren! Dit keer waren we te gast op het binnenterrein van een woningcomplex aan de Kwekersweg in Amersfoort. De formule is dat je drie keer een half uur zingt voor wisselend publiek. Het bleek dat we een kleine maar enthousiaste groep publiek hadden die graag bleef zitten. Dus hebben we ter plekke onze zanglijst ververst. Een fijne zangmiddag!

12 juni 2022: Opening Podium De Vlam 

Rhenen

De feestelijke opening van dit spiritueel en cultureel centrum mochten wij luister bijzetten. Om op een vurige manier verbinding te maken, zongen we vanuit de drie harten. Het binnenste hart als symbool voor jezelf, het middelste hart voor je omgeving en het buitenste hart voor de wereld. Na het concert in de ochtend, werd het centrum in de middag officieel geopend door de wethouder. Natuurlijk omringd door onze vlammende Zuid-Afrikaanse klanken. 

8 mei 2022:  een zondagmiddag 

in Silverein, Amersfoort

Wilt u een lied horen over de liefde? Wat dacht u van een lied dat laat zien dat het leven niet altijd makkelijk is? Een lied over vrijheid? Bij dit optreden hadden de bewoners van zorgcentrum Silverein en hun familieleden en verzorgers een stem in wat we gingen zingen. Dit is een formule die we hebben meegemaakt bij korenfestivals in Zuid-Afrika. Mooi moment was toen Adri de verzorgers en mantelzorgers naar voren riep zodat we hen konden toezingen.

13 maart 2022: Inloopconcert 

ICOON theater Amersfoort

Voor de eerste keer weer op de planken na de coronabeperkingen! Dat was wel weer even wennen, maar ook heerlijk. Op uitnodiging van Platform Amateurkunst Amersfoort verzorgden we een inloopconcert in het ICOON-theater in Vathorst. Een kans voor ons en de andere deelnemende koren om ons na een lange stilte weer te laten zien en horen!

15 december 2019 – Ga mee naar Zuid-Afrika

Theater de Instee, Amersfoort

Een impressie van verhalen en liederen uit onze studiereis naar Zuid-Afrika.

9 – 27 oktober 2019 – Studiereis Zuid-Afrika

Johannesburg – Soweto – Alexandra – Hermanus – Kaapstad – Kayelitsha

Twee weken zingen met diverse koren in Zuid-Afrika en proeven van de cultuur. Bekijk de foto’s, video’s en verhalen op onze reispagina.

4 augustus 2019 – Viering De Open Poort

Amerpoort, Baarn

De Open Poort is een kerkdienst voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 4 augustus waren wij aanwezig  bij een viering bij viering waarbij wij cheque ter waarde van € 350,= in ontvangst hebben genomen bestemd voor een school in Kayamandi, Zuid- Afrika.

18 juli 2019 – Mandela Day

Herman van Veen Arts Center Soest

Het tweede jaar dat wij de Mandela Day bij het Herman van Veen Arts Center op landgoed de Paltz opfleurden met Zuid-Afrikaans songs.

7 juli 2019 – Rijnweek Rhenen

Wij zongen voor een publiek van 600 mensen bij de start van de Rijnweek.

23 juni 2019 – Colourful Cultures

Multicultureel Wijkfeest Liendert, Amersfoort

Op 23 juni trad Duze NomShikaShika op tijdens het wijkfestival “Coulorful Cultures” in de Amersfoortse wijk Liendert. Het was een geanimeerd festival met veel nationale klederdrachten en hapjes uit allerlei culturen.

10 februari 2019 – Gluren bij de Buren

Woongroep Castellum, Amersfoort

Op 10 februari waren wij te gast bij Woongroep Castellum, in Amersfoort Kattenbroek. Drie mooie optredens in een goed gevulde gemeenschapsruimte.

Woongroep Castellum, Amersfoort

Nog meer optredens

nl_NLNederlands