Anneke Elshof ALT

Zingt:

Alt

Biografie:

Ik ben Anneke Elshof. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Als kind zat ik op blokfluitles. Daarmee is de basis gelegd voor mijn passie voor muziek. Achtereenvolgens speelde ik tijdens mijn jeugd in Doetinchem in een ensemblegroep op verschillende percussie-instrumenten, waarbij ik een goed gevoel voor ritme heb kunnen ontwikkelen. Ik heb jarenlang dwarsfluit gespeeld en in verschillend samengestelde orkestgroepjes gespeeld.
Op mijn 44ste jaar ben ik begonnen met saxofoonles, een droominstrument dat ik al heel lang wilde leren bespelen met het idee me in een dweilorkest uit te leven. Het werd echter een blues- en rockband waar ik ruim 10 jaar op altsaxofoon in gespeeld heb.
Omdat ik als gevolg van mijn werk en gezin onvoldoende aan het dagelijks oefenen toekwam, ben ik enkele jaren geleden begonnen met zingen, voornamelijk in scratch- en gelegenheidskoren.
In december 2013 waren mijn partner en ik in Zuid-Afrika bij onze jongste dochter die daar een halfjaar studeerde en wij maakten de herdenkingsceremonie in Kaapstad mee na het overlijden van Nelson Mandela. De Zuid-Afrikaanse dans en muziek heb ik toen in mijn hart gesloten. En sinds enkele maanden zing ik met veel plezier bij Duze NomShikaShika.

Duze is voor mij:

plezier in samen zingen èn samen ritmisch bewegen op muziek, een manier om te ontspannen en ons door middel van luisteren naar elkaar via onze stemmen te verbinden. Muziek geeft mij energie, bij muziek gaat mijn lichaam als vanzelf meebewegen en bij Duze doen we dat via afgesproken bewegingen.
nl_NLNederlands